Страшні формули, або як дамаг в Ґеншині рахувати

3 липня 2022 в 22:10

На жаль, чи на щастя, до гри Genshin Impact доторкнулися страшні циферки. Або ваше бажання доторкнутися до цих страшних циферок.



Сьогодні ми з вами з‘ясуємо, як математично вирахувати дамаг в цій грі, але, для початку, пораджу ознайомитися з нашим словничком термінів, який ми робили сумісно, щоб стаття була для вас зрозумілою. 


Базова інформація для подальшого розуміння


Що ж таке дамаг в ґеншині? Не більше як сукупність формул, що нашаровуються одна на одну. Вони поділяються на декілька типів за конвертуванням:


- % атаки (основні здібності персонажа ґрунтуються на участі АТК в формулі характеристик);
- % НР (теж саме, але зі здоров‘ям персонажа. Герої, що грають від НР мають один недолік - стат АТК їм потрібен в 0,001% випадків. Звісно, вони не баффаються Беннетом. І епосом. І базовою атакою зброї. Ну, ви зрозуміли).


Ви можете правдиво зауважити - «А де, власне кажучи, мій Ітто та Ноель? Вони взагалі-то, є третім типом». Технічно, ви будете у чомусь праві. Так, вони мають більший профіт з поїнтів захисту. Але це не робить їх окремою кастою. Ні, навпаки - якщо уважно прочитати здібності «захисників» то ми побачимо, що вони конвертують захист в атаку, за винятком додаткових аффіксів саме від вказаної вище характеристики. Тобто, бафф атк все ще є корисним.
Їдемо далі...


Розрахування дамага в Genshin Impact


Основна формула, що є остаточною:


(атк* множник + атк* додатковий множник дамага)* (1 + аффікс) * (1 + кд) * (1 + множник реакції)* (1 - резист моба) * захист моба.

- «Додатковий множник» - аффікс з Омену Мони, аффікс з клеймору  «Червонорогий Каменеруб», ульта Йелан (наприклад). Тобто універсальні аффікси, які не записуються напряму в графу характеристик персонажа.
- Замість атк може фігурувати НР, як зазначено вище. 
- В випадку персонажів, що грають від захисту, застосовуємо окреме обчислення - захист*множник навички = атк. Її і підставляємо спочатку в особисту формулу атаки (зазначено нижче), а потім в загальну.


Захист моба:


(lvl персонажа + 100) : ((lvl моба + 100) * (1 - зниження захисту)* (1 - ігнорування захисту) + (lvl персонажа + 100))

- Ігнорування захисту.. Нагадує одного архонта та його фамільяра на сузір‘ях (Еі с2 та Міко с6, привіт). 


Реакції:


278 * (мс : (мс + 1400))

- Тільки для реакцій першого порядку.
- Реакції другого порядку мають власний множник, що наносить шкоду незалежно від  статів персонажа, окрім рівня та майстерності стихій (пріорітетно). 


Атк:


Базова атк*(%атк з артефактів+%бафф атк)

На цьому все. Сподіваюся, що підготований мною матеріал був для вас корисним і ви будете застосовувати отримані знання з задоволенням. Побачимося в наступних гайдах! 

Коментарі 7

Правила написання коментарів. За недотримання – бан!
Заборонено:
  • Використання ненормативної лексики (мат) у повідомленнях
  • Спілкування не на тему матеріалу
  • Будь-які образи інших учасників, у тому числі автора матеріалу
  • Написання повідомлень повністю або частково ВЕЛИКИМИ літерами (Caps Lock)
  • Висловлювання своєї думки, не підкріплюючи її аргументами
  • Використання посилань на сторонні сайти або використання зображень/відео/іншого контенту, що містить вищезазначені посилання
Повідомлення, що порушують ці правила, будуть видалені, а злісні порушники - позбавлені можливості додавати коментарі на сайті!