Хто ж такі Аранари із Genshin Impact: лор та походження чудових створінь

16 листопада 2022 в 22:01

Сьогодні ми з вами знову повернемося до лору, але цього разу поговоримо про Аранар — маленьких, проте надсміливих створінь, справжніх охоронців лісу.

У квестах Аранар широко використані деталі індуїзму, буддизму, а також мов санскриту та палі. У цій статті розберемо з вами найцікавіше!


Хто такі Аранари?

Аранара поєднує в собі два слова — «аранья», що означає «ліс» на санскриті та палі, і «нара», що означає «людина» тими ж мовами (також споріднене з «нара» в авестійській мові). Виходить, що Аранара у грі — створіння лісу.

Цікаво зазначити, що частинка «нара» перекладається все ж таки як «людина», а не «створіння». Уважно читаючи діалоги можна помітити часте використання слова «нара» до Мандрівника/Мандрівниці.


Крім того, «аранья» (ліс) використовується як префікс «ара» для всіх імен Аранар, щоб зробити акцент на їхньому зв'язку з лісом.


Велика Володарка Руккхадевата — Араньяні

Один із Аранар на ім’я Аранарас назвав Велику Володарку Руккхадевату «Араньяні», в цьому також можна знайти лорне пояснення.

Араньяні — божество в індуїзмі, богиня лісів і тварин. Ця роль фактично є синонімом Рукхадевати (оскільки Рукхадевата є божеством лісів у буддизмі). Не зважаючи на те, що це два різних божества, їх титули та роль дуже схожі.


Варанара, Варуна, дерево Ашватта та інші цікавинки

Варанара

Варанара — це поєднання слова «вана», що означає «дерево» або «ліс» на санскриті та палі (також споріднене з авестійською), і «аранья», про яке ми говорили раніше.

Варуна

Часто використовуване слово в квестах Аранар — Варуна.

Могутній Варуна був правителем неба. Бог мав можливість зв’язуватися з космічними силами, а також керувати ними. Варуна контролював води світових океанів і небесних і підземних вод (дощі, колодязі, потоки). 
Варуна прокладав шляхи водним потокам, наповнював моря і річки водою; стежив за людьми — захищав і карав. Бог був проти несправедливості, злого початку, хвороб, смертей, магії. Праведним людям Варуна дарував довге і безтурботне життя і навіть безсмертя. — Джерело
Дерево Ашватта

Дерево Ашватта (священне фігове дерево) — один із найважливіших компонентів індуїзму. Аранари вважають це дерево дуже важливим, і ви разом будете займатися його «відродженням» в останніх квестах ланцюжка.

Фрукт Васома

Аранари вважають, що цей фрукт містить спогади та могутність, та є необхідним для отримання Біджа.

Васома походить від рослини «сома» в індуїзмі, яка виробляє священний сік.


Фестиваль Уцава (Утсава)

Термін «Утсава» зазвичай відноситься до фестивалів/свят в індуїзмі, але також асоціюється із задоволенням (Аранарам дійсно дуже подобалося це свято).

Існує дуже багато типів і класифікацій Утсави, але найбільш наближеною до гри є «Найміттика» — свято або обряд, пов'язаний з особливими подіями, такими як затемнення, пожежа в храмовому містечку, епідемії, пошкодження ікон і так далі.

У нашому випадку Аранари готувалися до обряду, який допоможе очистити ліс від зловісної енергії.


Сподіваюся, вам було цікаво поринути у лор цих неймовірних створінь! Окреме дякую користувачеві @Boram76 в Twitter за інформацію та корисні джерела.


Автор: Bimba
1267
 

Коментарі 4

Правила написання коментарів. За недотримання – бан!
Заборонено:
  • Використання ненормативної лексики (мат) у повідомленнях
  • Спілкування не на тему матеріалу
  • Будь-які образи інших учасників, у тому числі автора матеріалу
  • Написання повідомлень повністю або частково ВЕЛИКИМИ літерами (Caps Lock)
  • Висловлювання своєї думки, не підкріплюючи її аргументами
  • Використання посилань на сторонні сайти або використання зображень/відео/іншого контенту, що містить вищезазначені посилання
Повідомлення, що порушують ці правила, будуть видалені, а злісні порушники - позбавлені можливості додавати коментарі на сайті!