Пекло Безодні 3.5 в Genshin Impact: як пройти жахливі іспити на психіку та перемогти ворогів

7 квітня 2023 в 17:24

Всіх вітаю! В цьому оновленні ми будемо і вже возимося з доволі специфічною безоднею, власне безоднею версії 3.5, що підпорядковується правилу підвищення складності випробувань в геометричній прогресії. Деякі фактори (не будемо показувати пальцем на черв'яка) дуже, м'яко кажучи, дратують, тож я спробую допомогти вам у проходженні тим, чим зможу.


Команди та поради для 12.1

В першій половині зустрінемося з двома Електро та однією Піро Пустельниками, а також з Кріо Вісником Безодні. Що варто знати?

  • Вороги йдуть двома хвилями: перші трійка Пустельників, друга - Вісник.
  • На відміну від інших Вісників, Кріо має деяку особливість: під час переходу в фазу щита доволі високо підстрибує, тож одразу задіти його атакою буде проблематично. Також невеличка фіча, яку хоч і треба трохи потренувати, але вміння її відтворювати допоможе вам на Магу Кенкі (бо він має схожий контрудар): в момент падіння ворога на землю застосуйте спринт, таким чином підбігаючи прямо під нього. Якщо ви виконали все правильно, то по вам не пройде нанесена шкода.
  • Кріо Вісник сам по собі не дуже активний (тобто не носиться по арені як скажений), тож на рахунок позиціонування можете особливо не турбуватись.
  • Його щит найкраще збивається Піро (також гіршим, але все ще придатним для застосування є Електро). Дендро і, звісно, Кріо не впливають на щит взагалі.

Якщо розглядати команди в перспективі цієї і наступних кімнат, то природньо, що доведеться звернутися до персонажів певних стихій, (Електро та Піро) щоб швидко пройти як і цю залу, так і останню (Лавачурли), де час буде ще ціннішим. Отже, актуальними для нас є класична команда з трьох Піро та одного Анемо, команди від прямого і зворотнього Випаровування або Танення, а також будь-що, що зав'язане на Електро і його поточних реакціях (по своїй суті все, куди можна тицьнути Фішль). І так, Горіння, про яке всі успішно забувають не без причин, так само підійде.

Що ж до переліку комбінацій:

  • Кадзуха/Скарамуш/Хейзо/Сяо/Дакія/Клі/Янь Фей, Сян Лін, Беннет, Джон Лі/Фарузан/Венті/Тома/Ембер

Класичне збалансоване моноелементальне паті з Анемо драйвером. Його ж (або 4 слот) можна замінити Дендро аплікатором, тоді утворюється Горіння (для якого, на противагу початковій групі, можна брати Сахарозу для додаткової майстерності стихій).

  • Нахіда/аль-Хайтам, Фішль/Бей Дов/Кукі, Тома/Дакія, Сінь Цю/Є Лань/Кокомі

Тут налягаємо на МС конкретно для Піро персонажа, бо саме він в більшості випадків лопає бутони. У випадку з Кокомі варто якомога частіше користуватися її Q та звичайними атаками - оновлення медузки і додатковий статус знадобляться.

  • Тарталья/Аято, Сян Лін, Беннет, Кадзуха/Сахароза/Джон Лі

Уточнень не потребує.

  • Аято/Райден, Беннет, Джин, Беннет, Юнь Дзінь/Джон Лі/Кадзуха/Є Лань/Сінь Цю

"Сонячна" команда (або адаптивне "Санфаєр") об'єднанням ульт Беннета та Джин швидко розбереться з Вісником, оскільки надає необхідну кількість Піро. Райден і Аято, що можуть здатися полярними по своєму застосуванню, працюють тут майже однаково й за одним принципом.

На четверту позицію можна поставити Дендро аплікатора, утворивши команду від Цвітіння. Проте, в такому випадку Райден, як можливість вибору, відвалюється.

  • Націоналка

Не опускається з топів. Детальний розбір -> тицьк.

  • Розарія, Сян Лін, Беннет, Кадзуха/Сахароза/Шень Хе

Револьверна команда. Може здатися складним в реалізації, але на ділі дуже комфортно тим, що дозволяє вільно перемикатися між героями без шкоди для загального ДПС.

  • Будь-який Піро ДПС, Є Лань /або, і/Сінь Цю, Чжун Лі/Сахароза/Кадзуха

Персонажі, що зорієнтовані на солотаргет (Йомія і, частково, Ху Тао) теж мають місце бути, але це не кращій варіант.

  • Будь-який Електро ДПС, будь-який Дендро аплікатор, Кадзуха/Сахароза, (або/і) Фішль/Джон Лі/Альбедо

Може бути не таким зручним саме в цій половині, але як варіант має право на існування (тим паче, якщо другий загін забрав собі всіх Піро, або ж якщо таких нема).

  • Рейзор, Нахіда, Сінь Цю/Є Лань, Беннет (обов'язково С6)

Так званий "Веселковий Рейзор", де той одночасно і Вегетацію, і Цвітіння закриває - тут іде акцент на МС та ВЕ; останнє буде потрібним, оскільки Рейзор все одно намагається користуватися своєю ультою для додаткових реакцій, з стандартною ротацією. Дорога, але невід'ємно весела збірка!

Чим проходив я:

Не дарма я нахвалював той револьвер з Розарією (Розарія+Сян Лін+Беннет+Кадзуха). Гемплей за них був неймовірно приємним, хоча та ж Розарія в мене вкачана доволі посередньо (більшу ставку робив саме на її взаємодію з Піро, а не на окрему шкоду). З енергією, в розбіжності з не безпричинними очікуваннями, не виникло жодних проблем.

В другій половині нас чекає трійка з Гідро, Кріо, Дендро Пустельників, а також два Гідро Вісника Безодні. Що варто знати?

  • Пустельники ідуть першою хвилею, Вісники - другою.
  • Вісники з'являються на двох різних кінцях арени. Щоб згрупувати їх, варто упертися в стінку, біля якої з'явилися попередні вороги.
  • Щит Вісників збивається такими стихіями: Кріо (виходить на передній план через заморожування, за рахунок якого вони не здатні рухатися) -> Дендро -> Піро -> Електро

Вигідними опціями тут будуть дві основні "гілки" командобудування, що ґрунтуються на стихіях, а саме Дендро та Кріо (в будь-якому його прояві, до речі). Останнє вже стало класикою для подібних бойових ситуацій, але зелень теж не відстає, дозволяючи не тільки краще адаптуватися до наступних залів (наприклад: знаємо, що боси не можуть заморожуватись), а й буквально здуваючи як самих Вісників, так і їхні щити. Це відбувається через бутончики, що по досягненню свого ліміту в 5 штук вибухають, накладаючи статус. В ліміт ми будемо упиратися постійно, бо сам Вісник є одним великим ходячим Гідро статусом.

Також раджу звернути увагу окремо на останню кімнату. Річ у тому, що хробак (він же Унут) полюбляє сидіти під землею ще більше за Руїнного черв'яка. І навіть коли він дозволить своїй натурі вибратися на поверхню з’явиться "вікно" часу, коли ви можете вільно наносити шкоду, але воно буде недовгим. Отже, якийсь Сайно зі своєю доволі довгою стійкою відпадає автоматом. Потрібні персонажі і команди, які здатні вносити свій "імпакт" не лишень в момент послабленої фази, а й в тих самих коротких проміжках. Також бажано мати в себе лучника (так, Міка теж справляється), або ж Анемо персонажа - вони займуться переведенням боса в слабку фазу.

Згідно з вищевказаним перелік команд є таким:

  • Яе Міко, Нахіда, Кадзуха/Сахароза/Кукі/Фішль, Тигнарі/аль-Хайтам/Яо Яо

Яе і Нахіда тут не без причини. Їхні здібності достають до Унута навіть під землею; ДПС команди є постійним і стабільним, малозалежним від зовнішніх чинників і колообігу ротацій. Існує ще інша економніша варіація з Ке Цин. Працює так само.

  • Аяка/Ґань Юй, Шень Хе/Розарія, Кадзуха, Мона/Кокомі

Мона в нашій ситуації дасть відчутно більше, бо більшою проблемою радше стане кількість ХП Унута, ніж смертність команди.

  • Нахіда/Дендро гг, Кукі/Райден, Є Лань/Кокомі, Сінь Цю
  • Евла, Райден/Ліза/Кукі/Фішль/Дорі, Міка/Розарія, Джон Лі/Беннет/Юнь Дзінь/Сінь Янь

На тому ж Унуті бажаного не зберігати Q Евли до самого кінця, а зробити декілька розкастів (розкаст/прокаст = ротація).

  • Ґань Юй, Сян Лін, Беннет, Джон Лі/Кадзуха або Ґань Юй, Нахіда, Беннет, Кадзуха/Шень Хе
  • Нілу, Кокомі/Є Лань/Сінь Цю, Нахіда, Дендро гг/Колеї
  • Аято, Юнь Дзінь/Беннет, Є Лань/Сінь Цю/Кандакія, Кадзуха

Перевага в короткій стійці Аято.

  • Сахароза, Є лань/Сінь Цю, Фішль, Бей Дов

Тайзер (таку назву мають команди, чия шкода ґрунтується на реакції Заряджений) хоч і пішов на задній план за появи Дендро, але все ще залишається валідним. Так само можуть підійти і деякі команди з першого списку, особливо в разі того, якщо вони відповідають критеріям, зазначеним в першому абзаці.

І, за традицією, з чим був я:

Цього разу в мої руки потрапили Бутончики, а саме Є Лань+Сінь Цю+Кукі+Дендро гг. Була б в мене Нахіда, то взагалі було б чудово, надто зручна команда утворюється. А так - працюємо з тим що є. Особливо боляче відчувалася її відсутність власне на Унуті. Можна навіть сказати, що мене врятували лише Є Лань і Сінь Цю, що здатні майже незалежно від свого місцезнаходження наносити достатньо шкоди (самонавідні ульти).


Поради для 12.2

Перша половина порадує нас одним Магу Кенкі. Що потрібно знати, аби легше його подолати?

  • Доволі довгий підйом/активація (біля 4 с.), в період якого бос не отримує шкоду. В цей момент можна накопичити енергію для Вибухів стихій.
  • Сильна атака при знесенні 30% ХП, під час якої бос теж не отримує шкоду.
  • Спринтування в хітбокс боса може дозволити вам уникнути ударів, так само як і вчасне використання анімацій Q персонажів. Ідентично використовуються і Елементальні навички деяких героїв (Кадзуха і Сяо, що буквально і фігурально "стрибають"; Скарамуш, що підлітає догори тощо).

Насправді тут нічого нового. З цим механічним воїном інадзумського розливу ми знайомі давно, то ж багато хто міг вже набити руку.

А друга половина дещо цікавіша, адже там ми знову побачимося з Чорними зміями, точніше їхнім поновленим складом. Про що мова?

  • Окрім звичного самостійного баффу від вашого ж щита (якщо спрацьовує "датчик", то лицарі отримують баффи з розряду підвищення показнику атаки, хілл і т.п.) нам додали ще одного з Лицарів, а саме Гео стихії. Він майже завжди ставить свій щит (оскільки його атаки генерують кристали реакції Кристалізація, які, варто підмітити, доволі тяжко НЕ підібрати) і саме його вбивство є найвищим пріорітетом.
  • Вороги йдуть двома хвилями по три штуки (Гео в другій).
  • Позиціонування критичне лише в період першої хвилі; в другій ж весь натовп кучкується навколо того ж Гео Змія.
  • Вони мають підвищений супротив до фізичних атак і до "рідного" елементу (вище стандартного - 30%). Конкретно елементальний резист особливої ролі не грає, оскільки всі Лицарі доволі різноманітні по стихіях і підлаштовуватись під кожного нема сенсу.


Поради для 12.3

В першій половині доволі лайтово - один Вартовий руїн і двоє Кріо Лавачурлів. Тактика і особливості:

  • Робот йде першим, а після нього Лавачурли з двох різних боків кімнати. Вигідним буде підвести Вартового до місця появи одного з мобів, якщо ваш прокаст довгий і вибагливий по таймінгам.
  • Один з Лавачурлів ставить пастку. Природньо, що його варто вбивати першим.

Але це все квіточки в порівнянні з найголовнішою проблемою цього циклу Безодні - Унутом Сетеха. Що ж з ним робити?

  • Окрім попередніх порад, що вже встиг надати на самому початку, вдруге наголошу - намагайтесь знести черв'яку як мінімум чверть/третину ХП до його першої слабкої фази, не відкладайте на потім!
  • Тут і знадобляться лучники (Гідро, Кріо, Піро або Електро елементів) або Розсіювання. Потрібно попасти по двом снарядам, щоб перевести боса в послаблений стан (знижений супротив до вхідної шкоди) на 5-10 с. Якщо цього не зробити, то бос учинить сильну атаку тими ж снарядами - ухилитися від них можна, знаходячись посередині арени.
  • Атака певним елементом/Розсіювання елемента під час переведення в послаблений стан понижують супротив до цього елемента на 45%.
  • Має імунітет до Анемо.

Що ж, тут вже вирішить ваш скілл, пінг і удача. Останньої, до речі, максимально вам бажаю. "До зірок і безоден, мандрівники"!

Коментарі 0

Правила написання коментарів. За недотримання – бан!
Заборонено:
  • Використання ненормативної лексики (мат) у повідомленнях
  • Спілкування не на тему матеріалу
  • Будь-які образи інших учасників, у тому числі автора матеріалу
  • Написання повідомлень повністю або частково ВЕЛИКИМИ літерами (Caps Lock)
  • Висловлювання своєї думки, не підкріплюючи її аргументами
  • Використання посилань на сторонні сайти або використання зображень/відео/іншого контенту, що містить вищезазначені посилання
Повідомлення, що порушують ці правила, будуть видалені, а злісні порушники - позбавлені можливості додавати коментарі на сайті!